Kalkoen recept met spinazie
Een overheerlijk kalkoen recept met spinazie. Het gerecht zit boordevol met eiwitten, magnesium en vitamines. Het bevat nagenoeg geen koolhydraten waardoor het past binnen het ketogeen voedingspatroon
Bereidingstijd 20 minuten min
Porties 2 personen
Benodigdheden
- 1 bakpan
- 1 snijplank
- 2 scherpe messen
- 1 grote pan
Ingrediënten
- 500 gram (biologische) spinazie
- 200 gram kalkoenfilet voorkeur voor biologisch en/of grasgevoerd vlees
- 200 gram roomkaas kies voor vol
- 1 stuk ui
- 1 á 2 eetlepels kappertjes
- 1 eetlepel ghee of kokosolie
- 1 snuf zout en peper
- 1 teentje knoflook
- 1/4 theelepel kruiden naar keuze
Instructies
- Verhit ghee of kokosolie in de bakpan
- Braadt de kalkoenfilet bruin gaar
- Snijdt ondertussen de ui en knoflook in kleine stukken en voeg toe in de andere pan. Dit kan ook samen met bij de kalkoenfilet, maar let op dat de ui en knoflook niet verbranden
- Was de spinazie goed schoon en voeg toe aan de pan
- Wanneer de spinazie goed klein is geworden, voeg dan de roomkaas toe
- Maak het geheel af met kappertjes, peper en zout en serveer het met de kalkoen bovenop