Blog

Boerenomelet

Inhoud van het artikel

Wat is een boerenomelet?

Een boerenomelet is een pannenkoek alleen gemaakt van eieren met groenten er doorheen. Uiteraard kun je voor veel verschillende groenten kiezen en is het lekker om af te wisselen. Het voordeel van alleen eieren als hoofdbestandsdeel is dat het geen ongewenste toegevoegde ingrediënten bevat.

Waarom past een boerenomelet goed binnen het keto dieet?

Bij het keto dieet is het belangrijk om voldoende gezonde vetten binnen te krijgen en daarnaast voldoende eiwitten. Vaak denkt men voldoende eiwitten te nuttigen, maar blijkt het na het bijhouden van de hoeveelheid behoorlijk laag. Door het gebruiken van 3 eieren heb je al een goede basis aantal eiwitten van ongeveer 24 gram eiwitten. Wil je weten hoeveel eiwitten per dag zijn aanbevolen lees dan het artikel over eiwitpoeder. De gezonde vetten kun je halen uit het gebruik van ghee, ook wel geklaarde boter

Is een boerenomelet gezond?

Dit hangt af van de manier hoe je deze maakt. Ga je allerlei ingrediënten toevoegen die minder gezond zijn dan is het antwoord nee. Denk hierbij aan vormen van suiker of suikerhoudende producten of in de basis bewerkte meelsoorten. Daarnaast is het aan te raden om te bakken in ghee, zoals bovenstaand benoemd, of in kokosolie. Deze producten zijn gemaakt om tot hoge temperaturen verhit te worden en bevatten de juiste vetten. Bak niet in olijfolie, zonnebloemolie of bakboter. 

Extra tips voor het maken van een boerenomelet

Zoals eerder aangegeven is het goed om te variëren met groenten. Maak bij voorkeur gebruik van biologische producten. Dit geldt ook voor de keuze van eieren of andere ingrediënten. Wil je het aantal eiwitten van de maaltijd verhogen voeg dan eiwitpoeder toe. Bij voorkeur de organic whey proteïne van Noordcode. Deze eiwitpoeder is van hoogwaardige kwaliteit, gebaseerd op melk van grasgevoerde dieren en heeft een hoge biobeschikbaarheid. Dit betekent dat de opname hiervan goed is. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Berichten

Kennisbank

Calmzy verzwaringsdeken 7kg

Verzwaringsdeken – Calmzy 7kg – gewichtsdeken

Wil je dieper slapen, meer kunnen ontspannen en meer uitgerust wakker worden. Probeer dan eens een verzwaringsdeken uit. Afmetingen: 150×200 cm (eenpersoons), te gebruiken met eigen dekbedovertrek en gemaakt van ademend katoen.

Magnesium Bisglycinaat

We adviseren Magnesium 150 Bisglycinaat bij behoefte aan geestelijke balans, met name in relatie tot nachtrust*. De binding aan glycine maakt dat magnesiumbisglycinaat goed de bloed-hersenbarrière passeert. Dit maakt deze vorm van magnesium een uitstekende keuze voor alle toepassingen binnen de hersenfunctie*!

Kopieer hier je 10% kortingJEFFREY10

 

Noordcode Pure Plant Protein

NoordCode Pure Plant Protein bevat uit biologisch plantaardig eiwit en kokos MCTs met vanillesmaak. Goed opneembaar door toegevoegde enzymen. 18 g eiwit per portie van 30 g. Vrij van allergenen. 350 gram per zak voor 11 porties.

Scroll naar boven