Keto Kennisbank

Welkom bij de keto de kennisbank, de plek waar je alles vindt over basis begrippen, informatie over ziekten, basis kooktips en nog veel meer. Of je nu een beginner bent of ervaren, iedereen heeft kennis nodig om te vertrekken. Heb je behoefte aan verdiepende kennis, bijvoorbeeld voor welke ziekten keto helpt? Lees dan eens onze artikelen.

De basis

Keto Kennisbank

Welkom bij de keto de kennisbank, de plek waar je alles vindt over basis begrippen, informatie over ziekten, basis kooktips en nog veel meer. Of je nu een beginner bent of ervaren, iedereen heeft kennis nodig om te vertrekken. Heb je behoefte aan verdiepende kennis, bijvoorbeeld voor welke ziekten keto helpt? Lees dan eens onze artikelen.

Hier vind je alle basisbegrippen over het keto dieet. Tijdens een persoonlijk consult of het lezen van een artikel begrijp jij beter waar het overgaat.

Ook wel Inflammatory Bowel Disease. Dit is een ontstekingsziekte aan de darm(en). Voorbeelden zijn ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. 

Dit is een verzamelnaam voor klachten aan de darmen zonder aanwijsbaar ziektebeeld. Ook wel spastische darm of Irritable Bowel Disorder genoemd.

Het hormoon insuline is niet meer in staat om de suikerspiegel voldoende te verlagen. Dit komt doordat de ontvangers van insuline ongevoelig zijn geworden en het hormoon dus niet meer zijn functie op juiste wijze kan uitvoeren.

Dit is een ziekte waarbij vanaf de geboorte de alvleesklier niet in staat is om het hormoon insuline aan te maken. Hierdoor moet dit vanuit extern worden toegediend.

Het punt waarop de ontvangers van insuline ongevoelig worden en het hormoon niet de juiste functies kan uitvoeren. Wanneer je dit niet aanpakt kan het overgaan in pré-diabetes en uiteindelijk diabetes type 2.

Door het stomen van groenten zorg je ervoor dat vitamines en mineralen worden behouden.

Het antwoord vind je in de voeding voor dieren. Bij grasgevoerd vlees zijn de dieren niet gevoed met kunstmatig industrieel bewerkt voedsel. 

Het wisselend toepassen van periodes van niet en wel eten. Ook wel periodiek vasten.

Multiple Sclerose, afgekort MS, valt onder centraal neurologische aandoeningen. De geleidingslaag (myeline) wat om een zenuw zit in de hersenen, ruggenmerg en oogzenuwen gaat geleidelijk aan stuk. Hierdoor staat onder andere ontsteking en mindere functies van deze zenuwen. Myeline zorgt onder andere voor de geleidingssnelheid van signalen.

Voluit Amyotrofische laterale sclerose, valt ook onder centraal neurologische aandoeningen. Het is een dodelijke spierziekte waarbij spieren één voor één uitvallen. Dit komt doordat de prikkels vanuit de hersen worden onderbroken.

Verzamelnaam voor een aantal metabole processen die verstoord zijn door een slechte leefstijl. Denk aan hoge bloeddruk, hoog cholesterol en overgewicht.

Ook wel zwakke of afbrokkelende nagels. Kunnen het gevolg zijn van zowel interne als externe oorzaken. Het veelvuldig wassen met chemicaliën of een voedingstoffen tekort. 

De label biologisch mag pas worden gegeven als er wordt voldaan aan een reeks van eisen. In dit geval zijn de dieren aan de hand van deze eisen opgevoed, onderhouden en geslacht voor consumptie. 

Eczeem

Eczeem is een veelvoorkomend probleem. Het is een ontsteking van de huid die leidt tot jeuk, schilfering, zwelling, roodheid en soms blaren. Eczeem kent verschillende vormen en wordt vaak in verband gebracht met een overreactie van het immuunsysteem.

Bij een hormonale disblans is sprake van een verstoring in de aanmaak van hormonen of de uit te voeren functies. Dit heeft gevolgen voor de processen waar deze hormonen bij betrokken zijn.

Koolhydraatarm betekent dat een product weinig koolhydraten bevat. Dit betekent niet dat het product geheel vrij is van koolhydraten, dat heet koolhydraatvrij.

Komt binnenkort

Scroll naar boven