Keto kennisbank

Koolhydraatarm

Wat is koolhydraatarm?

Koolhydraatarm betekent dat een product weinig koolhydraten bevat. Dit betekent niet dat het product geheel vrij is van koolhydraten want dan spreek je over koolhydraatvrij.

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Bij een koolhydraatarm dieet is de dagelijkse inname van koolhydraten laag. Het dieet bevat producten waar relatief weinig tot geen koolhydraten in zitten waardoor je netto per dag op een lage inname uitkomt. De hoeveelheid koolhydraten verschilt per doel en per vorm van dieet. 

Is een koolhydraatarm dieet hetzelfde als het keto dieet?

Het antwoord is nee. Bij een koolhydraatarm dieet ligt de focus alleen op minder inname van koolhydraten op een dag. Ofwel minder koolhydraten per product. Hierdoor kom je nog niet in vetverbranding terecht. Het keto dieet pakt dit uitgebreider en specifieker aan. De focus ligt niet alleen op verlagen van koolhydraten, maar voornamelijk op het verhogen van gezonde vetten en gebalanceerd eiwitten. Wil je hier meer over weten lees dan het blog ‘Wat is het keto dieet’. Ben je van plan het keto dieet te volgen, neem dan contact op met onze professional.

Voorbeeld van koolhydraten die je niet moet nemen

Berichten

Kennisbank

Scroll naar boven