Gids

Het keto dieet

Welkom op de informatiepagina over het keto dieet. Hier vind je informatie over de ontstaanswijze, wat het is, wat het doel is van het dieet, wat de voordelen ervan zijn en bij welke indicaties het goed werkt. Voor een uitgebreidere uitleg lees het blog wat is het keto dieet?

ket dieet

Het keto dieet is al eeuwenoud, maar is in de 20e eeuw nieuw leven ingeblazen. In het begin werd het vooral toegepast bij kinderen met epilepsie wat erg succesvol was, maar tegenwoordig wordt het ook gebruikt om gewicht te verliezen, energie terug te krijgen, om meer resultaat te bereiken bij sporters en bij bepaalde ziektebeelden. Hierin is het wetenschappelijk bewijs met de jaren toegenomen.

Het doel van het keto dieet

Bij het keto dieet is het doel om het lichaam in eerste instantie in “ketose” te krijgen. Ketose is een staat waarin het lichaam overgaat op het verbranden van gegeten of lichaamseigen vetten en de gevormde ketonen kan gebruiken voor veel functies in het lichaam. Deze fase kan worden bereikt door het drastisch beperken van koolhydraten <50 gr. per dag, en het lichaam voornamelijk wordt voorzien van vetten en gebalanceerd eiwitten. Hierdoor daalt de afgifte van het hormoon “insuline” en gaat het lichaam over op ketogenese waarin deze ketonen worden geproduceerd.

Keto dieet niet alleen goed voor afvallen

Waar het keto dieet staat bij veel mensen bekend voor het afvallen, moet men beseffen dat het om veel meer gaat dan alleen het verliezen van gewicht. Wanneer het lichaam leert om vet te gaan gebruiken als brandstof in plaats van opslag, wordt het een zeer rendabele energiebron wat sterker en langduriger is dan koolhydraten. Daarbij kan het opgeslagen vet worden omgezet in “bruin” vet. Dit type vet dient voornamelijk als warmtegenerator waardoor je een jas mogelijk niet meer nodig hebt. Ook is het bewezen dat het keto dieet helpt bij het oplossen van vele westerse ziekten zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, metabool syndroom, maar ook algehele vermoeidheid, burn-out etc.

Zorg goed voor je eigen lichaam door het te geven wat het nodig heeft! Uiteindelijk draait alles om balans.

Berichten

Kennisbank

"niks smaak zo goed als keto voelt"

Keto dieet

Indicaties

Diabetes type 2 ,MS, ALS, Ziekte van Alzheimer , MigraineSpastische darmVerbetering van sportprestaties, Verhogen van vetverbranding en algehele energie Metabool syndroom, Kinderen met epilepsie, obesitas.

Scroll naar boven