Keto kennisbank

Grasgevoerd vlees

Wat is grasgevoerd vlees?

Grasgevoerd vlees is afkomstig van runderen die hun voeding uitsluitend uit gras halen. Dit vlees heeft een unieke, bijna grasachtige smaak die liefhebbers van goed eten zeker zal bevallen. Bovendien heeft het een vastere structuur en krimpt het niet tijdens het bakken of braden. De runderen hebben veel meer bewegingsvrijheid en krijgen meer ruimte om te grazen dan hun graangevoerde tegenhangers. Hierdoor is het vlees niet alleen lekkerder, maar ook nog eens gezonder voor mens en dier. Grasgevoerd vlees heeft meer van het gezonde vetzuur CLA en geeft een egale kleur van het vlees. Ook is het rijker aan omega 3 vetzuren. Kortom, grasgevoerd vlees is duurzaam, lekker, gezond en helemaal in overeenstemming met de principes van de moderne, bewuste vleeseter!

Is grasgevoerd vlees hetzelfde als biologisch vlees?

Nee het is niet hetzelfde. Grasgevoerd zegt enkel iets over de voeding van de dieren en uiteraard dat ze buiten hebben gelopen anders komen ze niet aan gras. Maar dan mag het nog niet de naam biologisch dragen. Biologisch vlees moet aan meerdere eisen voldoen. Zo moeten de dieren worden gehouden op een manier die hun natuurlijk gedrag respecteert en bevordert. Dit betekent dat ze toegang moeten hebben tot de buitenlucht, daglicht, frisse lucht en voldoende ruimte. Het voer moet vrij zijn van chemische pesticiden en kunstmest en van GMO’s. Wanneer je dan kiest voor grasgevoerd vlees weet je zeker dat ze geen kunstvoeding krijgen. Het gebruik van antiobiotica en andere medicijnen is alleen toegestaan als het welzijn van de dieren in gevaar is. Dit zijn enkele van de eisen. 

Waar koop je grasgevoerd vlees?

Tegenwoordig kun je grasgevoerd vlees bij verschillende boeren vinden en bestellen. Vaak wordt het online aangeboden via een platform dat samenwerkingen heeft met verschillende boeren. Afhankelijk van het bedrijf kun je het vlees in pakketten of los bestellen en/ of reserveer je een deel van een rund. Keto specialist werkt samen met sameneenkoekopen.nl. Dit is een initiatief wat gerund wordt door een stel met veel passie en compassie voor de dieren. Hier kun je verschillende soorten vlees bestellen, van rund tot kip, tot wild tot zelfs bottenbouillon. Als je liever zelf bottenbouillon maakt dan kun je ook kiezen om hier de botten te bestellen en het met ons recept te maken.

Wil je meer weten over biologisch vlees lees dan ons blog hierover!

Een grasgevoerd rund wat buiten loopt.

Berichten

Kennisbank

Scroll naar boven