Recept voor bottenbouillon
Bottenboullon valt onder de superfoods! Het zit vol met mineralen, aminozuren en onder andere L-glutamine voor het herstel van de darmwand.
Voorbereidingstijd 1 dag d
Gang Soep
Porties 10 personen
Benodigdheden
- 1 Slow cooker, Het kan ook in een normale pan
Ingrediënten
- 1 ½ kg runder- of kippenbotten Biologisch
- 2 hele Wortels
- 2 hele uien
- 2 stengels bleekselderij
- 3 blaadjes laurier
- 2 theelepels peperkorrels
- ½ bol knoflook
- 2 eetlepels appelazijn Biologisch
Instructies
- Snij alle knoflook, ui, wortel en bleekselderij in stukken van 2cm
- Voeg alle ingrediënten samen in een slowcooker
- Vul de pan aan met water tot alle groenten en botten onder water staan, maar zorg dat genoeg ruimte over is tot de rand van de pan.
- Voeg de laurierblaadjes, appelazijn en peperkorrels toe
- Zet de slowcooker op "slow" en laat 24 uur staan
- Daarna laat je de pan afkoelen tot kamertemperatuur en plaats het in de koelkast
- Er ontstaat dan een vetlaag die je er af kunt scheppen en goed kunt gebruiken om in te koken.