Blog

Koffie bulletproof

Inhoud van het artikel

Wat is bulletproof koffie?

Bulletproof koffie of koffie bulletproof is koffie waarin MCT-olie en optioneel ghee zijn toegevoegd. Het zijn beide vormen van gezonde vetten met iedere eigen gezondheidsvoordelen.

Is bulletproof koffie passend binnen het keto dieet

Het antwoord is ja, MCT-olie heeft zelfs positieve effecten. MCT-olie zorgt voor het sneller overgaan in ketose. Deze olie bestaat uit middellange keten vetzuren (Mid Chain Triglycerides). Ten opzichte van lange keten vetzuren, worden middellange keten vetzuren niet opgeslagen, maar als brandstof geoxideerd. Ze worden in de lever snel omgezet in energie. Ook heeft het gunstige effecten op de lichaamssamenstelling, verzadiging en cardiovasculaire risicofactoren.

Doorbreekt bulletproof koffie het vasten?

Ja, het doorbreekt het vasten omdat het kcal bevat. Echter haalt het jou niet uit ketose. Je blijft dus in een staat van het verbruiken van vetten en optimale energie omzetting. Je zult nog steeds de scherpte in het brein voelen door de aanwezigheid van ketonen. 

Is bulletproof koffie gezond?

Ja, het is gezond voor ons lichaam. Doordat MCT-olie bestaat en middellange en niet lange keten vetzuren wordt het direct verbrand en opgebruikt. Lange keten vetzuren worden opgeslagen in het lichaam. Dus in dit geval kunnen we spreken van een gezond verzadigd vetzuur. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Berichten

Kennisbank

Calmzy verzwaringsdeken 7kg

Verzwaringsdeken – Calmzy 7kg – gewichtsdeken

Wil je dieper slapen, meer kunnen ontspannen en meer uitgerust wakker worden. Probeer dan eens een verzwaringsdeken uit. Afmetingen: 150×200 cm (eenpersoons), te gebruiken met eigen dekbedovertrek en gemaakt van ademend katoen.

Magnesium Bisglycinaat

We adviseren Magnesium 150 Bisglycinaat bij behoefte aan geestelijke balans, met name in relatie tot nachtrust*. De binding aan glycine maakt dat magnesiumbisglycinaat goed de bloed-hersenbarrière passeert. Dit maakt deze vorm van magnesium een uitstekende keuze voor alle toepassingen binnen de hersenfunctie*!

Kopieer hier je 10% kortingJEFFREY10

 

Noordcode Pure Plant Protein

NoordCode Pure Plant Protein bevat uit biologisch plantaardig eiwit en kokos MCTs met vanillesmaak. Goed opneembaar door toegevoegde enzymen. 18 g eiwit per portie van 30 g. Vrij van allergenen. 350 gram per zak voor 11 porties.

Scroll naar boven