Witlofsalade
Een witlofsalade vol met gezonde vezels en complexe koolhydraten, al met al erg goed voor je darmen! Maak het af met koudgeperste olijfolie of een zelfgemaakte dressing.
Bereidingstijd 10 minuten min
1 grote kom
1x bestek
1 scherp mes
1 snijplank
- 3 stronken witlof, bij voorkeur biologisch
- 1 handje walnoten of hazelnoten mag natuurlijk variatie qua noten
- 1 soort groene bladgroente ter aanvulling
- 50 gram harde kaas naar keuze
- 1/4 theelepel oregano
- 1/4 theelepel peper
- 1 snuf zout
- 1 scheutje koudgeperste bioglosche olijfolie om op smaak te maken optioneel balsamico
- 100 gram (biologische) kipfilet of vette vis naar keuze dit is optioneel ter aanvulling van eiwitten
Bij gebruik van kipfilet: doe ghee of kokosolie in de pan en bak de kip goed gaar
Snij de middelste stronk uit de witlof en snij de rest in kleine repen
Was de bladgroente goed af
Rasp de kaas naar keuze of snij het in kleine blokjes
Voeg alle ingrediƫnten samen met de noten en kruiden in een grote kom
Breng het geheel op smaak met peper, zout en de olijfolie