Ga terug
Hele en gesneden witlof voor de witlofsalade

Witlofsalade

Een witlofsalade vol met gezonde vezels en complexe koolhydraten, al met al erg goed voor je darmen! Maak het af met koudgeperste olijfolie of een zelfgemaakte dressing.
Bereidingstijd 10 minuten

Benodigdheden

  • 1 grote kom
  • 1x bestek
  • 1 scherp mes
  • 1 snijplank

Ingrediƫnten
  

  • 3 stronken witlof, bij voorkeur biologisch
  • 1 handje walnoten of hazelnoten mag natuurlijk variatie qua noten
  • 1 soort groene bladgroente ter aanvulling
  • 50 gram harde kaas naar keuze
  • 1/4 theelepel oregano
  • 1/4 theelepel peper
  • 1 snuf zout
  • 1 scheutje koudgeperste bioglosche olijfolie om op smaak te maken optioneel balsamico
  • 100 gram (biologische) kipfilet of vette vis naar keuze dit is optioneel ter aanvulling van eiwitten

Instructies
 

  • Bij gebruik van kipfilet: doe ghee of kokosolie in de pan en bak de kip goed gaar
  • Snij de middelste stronk uit de witlof en snij de rest in kleine repen
  • Was de bladgroente goed af
  • Rasp de kaas naar keuze of snij het in kleine blokjes
  • Voeg alle ingrediĆ«nten samen met de noten en kruiden in een grote kom
  • Breng het geheel op smaak met peper, zout en de olijfolie