Recept voor bottenbouillon
Bottenboullon valt onder de superfoods! Het zit vol met mineralen, aminozuren en onder andere L-glutamine voor het herstel van de darmwand.
Voorbereidingstijd 1 dag d
- 1 ½ kg runder- of kippenbotten Biologisch
- 2 hele Wortels
- 2 hele uien
- 2 stengels bleekselderij
- 3 blaadjes laurier
- 2 theelepels peperkorrels
- ½ bol knoflook
- 2 eetlepels appelazijn Biologisch
Snij alle knoflook, ui, wortel en bleekselderij in stukken van 2cm
Voeg alle ingrediënten samen in een slowcooker
Vul de pan aan met water tot alle groenten en botten onder water staan, maar zorg dat genoeg ruimte over is tot de rand van de pan.
Voeg de laurierblaadjes, appelazijn en peperkorrels toe
Zet de slowcooker op "slow" en laat 24 uur staan
Daarna laat je de pan afkoelen tot kamertemperatuur en plaats het in de koelkast
Er ontstaat dan een vetlaag die je er af kunt scheppen en goed kunt gebruiken om in te koken.