Ga terug
Bottenbouillon maken om verloren micro-nutriënten aan te vullen

Recept voor bottenbouillon

Bottenboullon valt onder de superfoods! Het zit vol met mineralen, aminozuren en onder andere L-glutamine voor het herstel van de darmwand.
Voorbereidingstijd 1 dag
Gang Soep
Porties 10 personen

Benodigdheden

  • 1 Slow cooker, Het kan ook in een normale pan

Ingrediënten
  

  • 1 ½ kg runder- of kippenbotten Biologisch
  • 2 hele Wortels
  • 2 hele uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 theelepels peperkorrels
  • ½ bol knoflook
  • 2 eetlepels appelazijn Biologisch

Instructies
 

  • Snij alle knoflook, ui, wortel en bleekselderij in stukken van 2cm
  • Voeg alle ingrediënten samen in een slowcooker
  • Vul de pan aan met water tot alle groenten en botten onder water staan, maar zorg dat genoeg ruimte over is tot de rand van de pan.
  • Voeg de laurierblaadjes, appelazijn en peperkorrels toe
  • Zet de slowcooker op "slow" en laat 24 uur staan
  • Daarna laat je de pan afkoelen tot kamertemperatuur en plaats het in de koelkast
  • Er ontstaat dan een vetlaag die je er af kunt scheppen en goed kunt gebruiken om in te koken.