Ga terug
amandelmeel brood

Het ketobrood recept

Jeanne Hartman
Een koolhydraat arm alternatief voor traditioneel brood. Omdat het meel doorgaans minder koolhydraten bevat is het een eenvoudig alternatief.

Benodigdheden

  • Oven
  • Broodvorm

Ingrediënten
  

  • ½ kop amandelmeel
  • ½ kop kokosmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • ¼ kop gesmolten boter
  • ¼ kop ongezoete amandelmelk
  • 4 eieren het liefst biologisch

Instructies
 

  • Verwarm de oven alvast voor op 180 °C
  • Meng alle meel, bakpoeder en zout in een middelgrote beslagkom
  • Voeg in een andere kom de gesmolten boter, amandelmelk en eieren bij elkaar. Mix dit goed
  • Voeg alle droge en natte ingrediënten nu samen
  • Mix alles tot een glad beslag en giet het in een ingevette broodvorm
  • 30-35 minuten bakken totdat het goudbruin is op 180 °C
  • 10 minuten afkoelen, en geniet van je koolhydraat arme keto brood