Asperge met zalm
Met dit gerecht zorg je voor voldoende inname van gezonde vetten en vitamines. Zalm is rijk aan het vetzuur omega 3 wat essentieel is voor onze gezondheid.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
1 kookpan
1 bakpan
1 schilmesje
- 400 gram diepvrieszalm
- 8 stuk asperges
- 1 stuk citroen
- 1 snuf zout en peper himalaya of keltisch zout
- 1 theelepel kurkuma
- 1 stuk chilipeper
- 300 ml kokosmelk
Laat de ontdooide zalm een uur van te voren marineren in de zelfgemaakte marinade
Voor de marinade: halveer de peper, verwijder de pitjes en snijdt het in kleine stukjes. Meng dit goed samen met de kokosmelk en de kurkuma. Leg hier de zalm in en laat een half uur tot een uur liggen
Schil de asperges en lege deze in een pan met kokend water. Kook ze gaar in 10 tot 15 minuten. Let op: niet te lang anders worden ze taai
Laat ondertussen de zalm rustig van binnenuit gaar worden
Leg de zalm en de asperges op een bord en maak het geheel af met zout, peper en citroensap